1024 682 יוסי שאול מעצב פנים

עיצוב וילות – המהפך!

יוסי שאול – עיצוב וילות: את הוילה רכשו בני הזוג לפני כ-25 שנה באחת השכונות הוותיקות בראשון לציון, כחלק מפרויקט בניה באזור במסגרתו נבנו בתים פרטיים על פי דגמים שבלוניים שהוצעו על ידי הקבלן. זוהי הייתה בניה מיושנת ומסוגרת כמקובל באותה תקופה. הקירות חופו בחיפויי קיר דמויי אבן ירושלמיות, פרטי הנגרות יוצרו מעץ דובדבן כהה וכבד והחלל הציבורי חשוך וצפוף יחסית בשל מזווה גדול וסגור שחסם את אזור המטבח.

רגע אחרי שאחד מבניהם עזב את הבית החליטו בני הזוג לחולל מהפך ולהתאים את המרחב הציבורי שבקומת הכניסה ואת סוויטת השינה שלהם בקומת המגורים למאה ה-21. קומת הכניסה עברה שינויים מהותיים. אחד המשמעותיים שבהם היה לבטל ההנמכה החלקית מעל חלל הסלון שנוצרה עקב מיקומה של סוויטת השינה בקומה שמעל.  בתכנון החדש "מתחתי" את התקרה לכיוון גרם המדרגות שהיווה פיר לא מנוצל בחלקו. כך הרווחנו למעלה ממטר נוסף בסוויטת ההורים. על מנת לעגן את הבניה החדשה יצרנו אלמנט קונסטרוקטיבי מפלדה שחובק את תקרת וקירות הסלון ומשמש כאלמנט אדריכלי.

המזווה/מחסן הסמוך למטבח המקורי בוטל ויצר שפע של מקום למטבח בקונספט פתוח במרכזו אי גדול המשמש לעבודה וישיבה לארוחות משפחתיות. פינת המשפחה המקורית שתוכננה בסמוך לכניסה לבית משמשת עתה כשירותי אורחים גדולים ומרווחים ומזווה גדול בו ממוקמים גם מעבי המזגנים שמותירים את תקרה המרחב הציבורי נקי וחף כמעט לגמרי מהנמכות. דלת הכניסה אליו מחורצת, דרכה יוצא האוויר החוזר של מערכת המיזוג כולה.

רצפת השיש המקורית לוטשה, נראית כחדשה והולמת את תפיסת העיצוב המודרנית שבחרנו לבית. היא משתלבת היטב עם סוגי העץ השונים כדוגמת פינת האוכל והפלטות שמחפות את קיר הסלון, שניהם מעץ אלון שטרייף משוחזר וקונזולת עץ התפוח שממוקמת בכניסה.

אל סוויטת השינה של בני הזוג בקומת המגורים מובילה מבואה מהודרת במרכזה ספריה וכורסאת קריאה מפנקת ונוחה. החדר עצמו, שזה לתוספת של למעלה ממטר ברוחבו, נהנה עתה מצורה ישרה ומלבנית. חדר הרחצה החדש חולש על האיזור של המקלחת וחדר הארונות הישנים. ארון קיר מחוף לחוף מחופה זכוכית לבנה מותיר את החלל מואר ואוורירי ומולו רצפת עץ אלון בדוגמת פישבון מוסיפה מימד של חמימות מתבקשת.

עיצוב בית פרטי: יוסי שאול
צילום: שי אפשטיין

נגישות