1024 643 יוסי שאול מעצב פנים

עיצוב בית פרטי – הכי רחוק מהסטנדרט

עיצוב בית פרטי

עיצוב בית פרטי למשפחה בעלת 5 נפשות  אל הדירה בבניין החדש עברו בני הזוג ושלושת ילדיהם אחרי שנים של מגורים באותה שכונה ומתוך רצון להרחיב את שטח המחיה, ליהנות מתשתיות חדשות ולזכות בתכנון ועיצוב העולים בקנה אחד עם צרכיהם וטעמם האישי. דירתם ממוקמת בקומה ה-7 מתוך 13 קומות ובזכות תכנון מושכל ומדויק של האזור הציבורי בפרט, התחושה שמתקבלת בה היא פתוחה, מוארת ואוורירית בדומה לוילה. רצונם להפוך את דירתם לפרסונלית, הובילה את מעצב הפנים יוסי שאול לשתול את השינויים בשלב הבניה אך להוציא אותם לפועל רק לאחר קבלת טופס 4. התוצאה מעוררת השראה- מרחב מגורים שמצליח הודות לשילובים נכונים בין חומרים חמים ותעשייתיים לשדר מימד מתוחכם ועם זאת משפחתי, מלכד ומזמין.

השינויים ביחס ל-LAYOUT שהציע הקבלן בדירת 120 המ"ר, בולטים במיוחד באזור המטבח והסלון ששטחו כ-50 מ"ר והוא זה שמהווה את מרכז הבית. על מנת להתאימו לאורחות חיי המשפחה החליטו שאול ובני הזוג לוותר על פינת האוכל המקורית שמוקמה ממש בכניסה לדירה: "החלטנו להקצות את השטח לטובת מטבח גדול יותר שמרבע את החלל וגורם לו להראות ולהרגיש גדול יותר. כפועל יוצא גם קיצרנו את המסדרון שמוביל לאגף החדרים בכחצי מטר מה שריווח ופתח עוד יותר את החלל הציבורי", מסביר המעצב. "לאחר שישבנו וניתחנו את צרכי המשפחה הגענו למסקנה שהם אינם משתמשים בפינת האוכל, אלא לעיתים נדירות. יצרנו עבורם שולחן אוכל נפתח במרפסת ואת הארוחות המשפחתיות שלהם הם אוכלים על האי שבמטבח".

יוסי שאול - מעצב פנים

השינויים המבניים הובילו לשינויים משמעותיים בתכניות. שאול ובעלי הבית בחרו לבצע את שינויי התשתיות תוך כדי עבודות הבניה אך השאירו את כל הפינישים לאחריה. "שינויי והתאמות נקודות אינסטלציה,החשמל והמיזוג היו רק תחילת התהליך. מכיוון שרמת המוקפדות והדיוק היתה חשובה לנו וכך גם הגימורים הלא רגולרים שהקבלן שעובד על הרבה דירות במקביל לא יכל לספק, הוביל אותנו להמתין לסוף הבניה ולבצע את ההתאמות רק לאחר מכן. התהליך אומנם התארך אך התוצאה לחלוטין שווה את ההמתנה". מסביר שאול. "כך למשל את הנמכות התקרה שמשליכות על מטמעת מערכות המיזוג, פתיחת גרילים דקורטיבים עבורם וכן על צירי התאורה הגיאומטרים שעוברים דרכה. בחרנו לצבוע אותה בשפכטל בגימור משי-משי שנותן מראה מעט מבריק ומספק השתקפויות שגורמות לחלל להראות גדול מכפי שהוא".

האיזון הנכון בין חומרים חמים וקרים בולט בחלל והוא זה שמקנה לה את המראה הייחודי. "החשיבה מלכתחילה היתה ליצור מרחב מודרני ועכשווי בשילוב חומרים תעשיתיים כמו ברזל, בטון ועץ. רצינו ליצור קיר כוח עם חיפוי במראה בטון ולטובת העניין בחרנו בקיר שחובק את איזור הסלון והמטבח מהכניסה לבית ועד למרפסת השמש. לטובת העניין בחרנו באמן שהשתמש בשכבת מיקרו-טופינג דקיקה וסרגלי עץ במרווחים קבועים שמעניקים לקיר מראה של קיר בטון אמיתי. את ארונות המטבח בחרנו במתכוון לא להמשיך עד התקרה כדי לתת לאפקט ביטוי גם מעליהם וליצור קשר בלתי אמצעי בין האגפים".

את חזיתות המטבח בחר שאול לחפות בשני אלמנטים שונים שיוצרים קונטרסט. את חלקיו הנמוכים חיפה בפורמייקת ננו לייזר בגוון שחור פחם ואת ציר הארונות הגבוהים (שם שובצו המקרר האינטגרלי והמזווים) חיפה בפורניר עץ זיברנו משוחזר עם גיוון בייץ שמעניק לחזית מראה יותר אחיד. המגרעות בציר ארונות זה נצבעו באותו גוון שחור פחם של החזיתות הנמוכות, כך נוצר קשר מנומק בין האלמנטים השונים.

ההקפדה על כל פרט בולטת מאוד לעין. את אותו קונספט גיאומטרי שימר המעצב גם בארון השירות שתוכנן בכניסה לבית. גם בו יצר מגרעות בקומפוזיציה א-סימטרית שהן נשתלו עץ זיברנו בדומה למטבח בתוספת מסגרת כהה.

חדרי השינה רוצפו רצפת פרקט אלון משוחזר בדוגמת פישבון שמעניק להם ממיד של חום. על מנת להותיר את חדר השינה של בני הזוג כמה שיותר פתוח ואוורירי, ביטל שאול את הקיר החוצץ בין אזור השינה לחדר הרחצה ובמקומו יצר קיר זכוכית. את מסך הטלוויזיה תכנן עם זרוע הנובעת מהתקרה דרכה עוברים הכבלים הסמויים. חזית הארון בחדר השינה עשויה זכוכית חלבית בגוון אפור עכברי שיוצר רפלקציה ומרחיב את החלל.

עיצוב בית פרטי: יוסי שאול
צילום: שי אפשטיין

נגישות